Hoe kies je de beste etikettenprinter voor je verzendlabels?

Geplaatst op 19-02-2023

Categorie: Electronica

Als je een eigen bedrijf hebt en je producten verkoopt, dan weet je hoe belangrijk het is om je producten veilig en snel bij je klanten te krijgen. En daarvoor heb je verzendlabels nodig. Maar hoe zorg je ervoor dat je verzendlabels van goede kwaliteit zijn en er professioneel uitzien? Het antwoord is simpel: met de juiste etikettenprinter. Maar hoe kies je de beste etikettenprinter voor je verzendlabels? In dit artikel leg ik je alles uit wat je moet weten.

  1. Waarvoor ga je de etikettenprinter gebruiken? Voordat je een etikettenprinter aanschaft, is het belangrijk om na te denken waarvoor je de printer gaat gebruiken. Wil je alleen verzendlabels printen of wil je ook etiketten printen voor bijvoorbeeld je producten? En hoeveel etiketten denk je per dag te gaan printen? Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen, omdat het bepaalt welke etikettenprinter het beste bij jouw bedrijf past.

  2. Welke afdrukkwaliteit heb je nodig? De afdrukkwaliteit is een belangrijke factor bij het kiezen van een etikettenprinter. Wil je dat de etiketten er professioneel uitzien? Dan is het verstandig om te kiezen voor een etikettenprinter met een hoge afdrukkwaliteit. Het is ook belangrijk om te kijken naar de resolutie van de printer. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de afdruk. Als je bijvoorbeeld PostNL labels wil printen kan je met een lagere kwaliteit vaak sneller printen. 

  3. Welk type etiketten ga je gebruiken? Er zijn verschillende soorten etiketten die je kunt gebruiken, zoals thermische etiketten, inkjet etiketten en laser etiketten. Het is belangrijk om een etikettenprinter te kiezen die geschikt is voor het type etiketten dat jij gaat gebruiken. Zo is een thermische etikettenprinter geschikt voor het printen van verzendlabels en is een laser etikettenprinter geschikt voor het printen van productetiketten.

  4. Welke extra functies heb je nodig? Naast het printen van etiketten zijn er nog andere functies die handig kunnen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een etikettenprinter met een automatische snijder, zodat je etiketten direct op de juiste maat worden afgesneden. Of je kunt kiezen voor een etikettenprinter met wifi, zodat je vanaf verschillende apparaten kunt printen. Bedenk dus goed welke extra functies voor jou belangrijk zijn.

  5. Wat is je budget? Als laatste is het belangrijk om na te denken over je budget. Etikettenprinters zijn er in verschillende prijsklassen, dus bedenk van tevoren hoeveel je bereid bent om te betalen. Houd er wel rekening mee dat een duurdere etikettenprinter vaak meer functies heeft en van betere kwaliteit is.

verzendlabels printen

Conclusie

Het kiezen van de beste etikettenprinter voor je verzendlabels is dus afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik, de afdrukkwaliteit, het type etiketten, de extra functies en je budget. 

Door deze factoren zorgvuldig af te wegen, kun je de beste keuze maken voor jouw bedrijf. Het is daarbij ook verstandig om reviews van andere gebruikers te lezen en om te vragen naar de ervaringen van andere ondernemers in je netwerk.

Als je de juiste etikettenprinter hebt gekozen, dan is het belangrijk om ook te zorgen voor de juiste software om de etiketten te ontwerpen en te printen. Er zijn verschillende softwareprogramma's beschikbaar, zoals Labeljoy en NiceLabel, die speciaal zijn ontwikkeld voor het ontwerpen en printen van etiketten.

Als je eenmaal de juiste etikettenprinter en software hebt gekozen, dan kun je snel en eenvoudig verzendlabels en productetiketten printen. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor een efficiënte logistieke afhandeling van je bestellingen.

Kortom, als je een eigen bedrijf hebt en verzendlabels en productetiketten moet printen, dan is het kiezen van de juiste etikettenprinter essentieel. Door te letten op factoren zoals het gebruik, de afdrukkwaliteit, het type etiketten, de extra functies en je budget, kun je de beste keuze maken voor jouw bedrijf. En als je eenmaal de juiste etikettenprinter en software hebt gevonden, dan kun je efficiënt en professioneel aan de slag met het printen van je etiketten.